Bestuur

Artistieke directie:

Jan Vuye3

Sinds september 2009 is Jan Vuye aangesteld als artistiek leider van de Koninklijke Gentse Oratoriumvereniging.
Jan Vuye studeerde koordirectie en orgel aan het Lemmensinstituut in Leuven (bij Erik Van Nevel en Chris Dubois) en musicologie aan de KU Leuven en de UGent. Hij volgde de Eric Ericsson-masterclass in Haarlem bij Uwe Gronostay en Hartmut Haenchen en hij volgde de Frieder Bernius-masterclass in Gent.
Hij is dirigent van Con Cuore/Waregem, Arc Sonore/Sint-Niklaas en de Koninklijke Gentse Oratoriumvereniging. Hij werd gevraagd als koordirigent en repetitor bij de Vlaamse Opera , de Kooracademie , het koor van de Zomeropera Alden Biesen, het Brussels Kathedraalkoor, Collegium Vocale Gent en het Vlaams Radio Koor.
Hij werkte onder meer samen met de dirigenten Philippe Herreweghe, Patrick Peire, Friedemann Layer, Michel Tilkin, Koen Kessels en Rani Calderon.
Jan Vuye is opleidingsvoorzitter secundair onderwijs van de lerarenopleiding bij HoGent en docent koordirectie aan de Kunstacademie Waregem.

Tom Van der Biest:

tom

Zijn muzikale parcours begon aan de muziekacademie van Herzele, waar hij pianoles kreeg van Yvette Van Tittelboom. Daarna studeerde hij piano aan het Lemmensinsituut (Leuven) bij Marc Erkens en Johan Lybeert.

Tijdens zijn humaniora zong hij bij de Schola Cantorum Cantate Domino, het beroemde knapenkoor dat verbonden is aan het Aalsterse Sint-Maarteninstituut. Onder impuls van dirigent Michaël Ghijs (+) ontstond daar zijn liefde voor koormuziek. Hij zette er meteen zijn eerste stappen als koorbegeleider. Tom is repetitor bij de Koninklijke Gentse Oratoriumvereniging en is de vaste pianobegeleider van verscheidene koren. Ook de Vlaamse koorfederatie Koor & Stem doet geregeld een beroep op hem voor pianobegeleiding. Af en toe dirigeert hij ook zelf, zoals hij eerder al deed bij Capella Academica (Leuven), het Ruysscheveldekoor (Stekene), Vox Amicorum (Antwerpen) en het Antwerpse Kathedraalkoor.

Professioneel koos Tom Van der Biest in eerste instantie voor de radio. Hij heeft gepresenteerd bij de stadsradio’s FM Brussel en Scoplia (Leuven). Nadien was hij journalist & producer bij 4FM (nu Joe) en reporter bij VRT Radio 2.

Nu combineert hij zijn passies voor media en muziek als creatief directeur bij het consultancy & productiehuis Brandy (Brussel). Hij leidt er de productie van auditieve branding voor radio- en tv-zenders in binnen- en buitenland (in eigen land onder meer VTM, Qmusic , MNM, Musiq3…). Daarnaast staat hij mee in voor de productie van radio- en tv-spots voor verscheidene commerciële merken.

Raad van Bestuur:

Voorzitter:
Rik De Muynck

Bestuursleden:
Erik Missinne, penningmeester.
Herlinde Witdouck, verkoopsadministratie.
Jan Vandepitte, concertorganisatie.
Kristin Vanderborght
Mieke Lammens.